
Til to trenger du:
200 gram rå scampi, skrelt og renset
2 hvitløksfedd, finhakkede
2 ss smør
1 dl frossen spinat, tint (du kan godt bruke fersk, da koker du den først)
3 tomater, delt i åtte
1/2 - 1 ts chiliflak (jeg fant på Søstrene Grene)
saften av 1/4 - 1/2 sitron
salt og pepper
revet parmesan
175 gram tagliatelle (eller annen pasta)
Gjør klar alle ingrediensene.
Sett på pastaen først, for dette går fort! Kok etter anvisning på pakken.
Stek scampiene i 1 ss smør sammen med halvparten av hvitløken på medium-høy varme. Krydre med 1/2 ts chiliflak, salt og pepper og stek i 1 minutt. Snu og stek på andre siden i 1 minutt.
Ha i tomater, spinat og resten av hvitløken. La det surre til tomatene er myke.
Ha ferdigkokt tagliatelle i pannen med scampi sammen med 1 ss smør. Smak til med salt, pepper, mer chiliflak og sitronsaft og bland godt sammen.
Server gjerne med revet parmesan og godt brød.

Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar