![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiLjxaOcMR8FcPNNizn3SD0DC-LiCD20KT6zoqE8pCC-kopMEqDAphh0qywJkUosx4b5Ph8HCxHcA7RVV0DY7kubWEMY9zYxqfmlf4sDbiW3UV0uDm0GsXRkO_iqlEoE3uMShYVHdspAio/s640/2015-07-26+18.30.16.jpg)
Til 1 kake trenger du:
2 ss mykt smør
2,5 dl sukker
3 egg
1 dl sitronsaft (fra ca. 2 sitroner)
1 ts sitronessens
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
3,5 dl mel
Glasur:
3 ss melk
2,5 dl melis
Varm stekeovnen til 175 grader.
Rør sammen smør, sukker, egg, sitronsaft, sitronessens og vaniljeekstrakt. I en annen bolle, bland sammen mel og bakepulver. Hell det våte over i det tørre og bland sammen.
Smør en brødform på ca 25x10 cm. Hell røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Kaken skal være helt gjennomstekt - sjekk med kakenål eller tannpirker.
Avkjøl helt i formen.
Sett kaken på serveringsfat. Bland melis og melk til glasur og hell over den avkjølte kaken. Sitronformkaken smaker aller best dagen etter den er bakt. Så lenge klarte ikke vi å vente!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjLB6ZJXBDAVI2NDgxnNqmz_9Byco-DiJcDkqLKjDeSRG0cHmFqzKsRCNw5GI8Z_DJ9EOng9d2wSDw3w-fSm4sj8jDO0HUUb4bPXX-W1fGitdtG3T2q1-8-K45ms-KIc3d7v3vxMAghBgk/s640/2015-07-26+18.33.59.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar