
Til 1 kake trenger du:
2 ss mykt smør
2,5 dl sukker
3 egg
1 dl sitronsaft (fra ca. 2 sitroner)
1 ts sitronessens
1 ts vaniljeekstrakt
1 ts bakepulver
3,5 dl mel
Glasur:
3 ss melk
2,5 dl melis
Varm stekeovnen til 175 grader.
Rør sammen smør, sukker, egg, sitronsaft, sitronessens og vaniljeekstrakt. I en annen bolle, bland sammen mel og bakepulver. Hell det våte over i det tørre og bland sammen.
Smør en brødform på ca 25x10 cm. Hell røren i formen.
Stek kaken midt i ovnen i 45-50 minutter. Kaken skal være helt gjennomstekt - sjekk med kakenål eller tannpirker.
Avkjøl helt i formen.
Sett kaken på serveringsfat. Bland melis og melk til glasur og hell over den avkjølte kaken. Sitronformkaken smaker aller best dagen etter den er bakt. Så lenge klarte ikke vi å vente!

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar