lørdag 5. september 2015

Chocolate chip cookies

Det er lørdag og det regner - hva passer vel da bedre enn å brette opp ermene og bake litt? Disse kjeksene er kjappe å lage og resultatet blir deilige, myke chocolate chip cookies. Vil du ha store (les: skikkelig amerikanske) kjeks, kan du godt lage dem dobbelt så store. Stek dem i så fall et par minutter ekstra.


Til 24 kjeks trenger du:
100 gram mykt smør (se tips)
150 gram sukker
1 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
200 gram hvetemel
1 ts natron
100 gram mørk sjokolade, grovhakket

Varm stekeovnen til 175 grader.

Rør smør og sukker luftig. Tilsett egg og vaniljeekstrakt. Bland sammen mel og natron og rør inn med resten. Bland inn sjokoladebitene til slutt.

Bruk gjerne en måleskje i spiseskje størrelse til å ta ut deig. Rull hver deigbit til en kule og fordel kulene på to bakepapirkledde stekebrett.

Stek midt i ovnen i 10 minutter. La kjeksene hvile litt på stekebrettet før du lar dem avkjøles helt på rist.

Spises avkjølt, gjerne med et glass melk! Holder seg noen dager i lufttett beholder, men kjeksene blir garantert spist lenge før det!


Tips 1: Har du glemt å sette smøret ut for å mykes, kan du kjøre det litt i mikroen.
Tips 2: Hakkede hasselnøtter smaker også veldig godt i disse kjeksene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar