![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgp7ysXIxUcS0aAeVUSK3lM84szCc_0SQtzAGroaBGMXvjr3O-lr85XnCwi25NUtduMnqxXpDVvKFlh2kNKdzIewtmzn44dOXzx8nyOvqPeLsZdn2zZeIm9pKYoVOErQt9BQ6lDbQVLhpQ/s640/2015-09-07+18.06.35.jpg)
Til 12 små paier eller 1 stor (se tips) trenger du:
Paideig:
250 gram mykt smør
100 gram melis
200 gram hvetemel
Fyll:
1/2 pakke ferdig vaniljekrem (eller 2,5 dl hjemmelaget)
2 epler
Rør smør og melis hvitt i kjøkkenmaskin eller med miksmaster. Bland i melet i to omganger. Bruk en slikkepott og ha deigen over på plastfolie. Rull til en pølse og legg i kjøleskapet i minst 1 time.
Skrell eplene og ta ut kjernehusene. Del hvert eple i 8 båter og hver båt i tre biter.
Finn frem et muffinsbrett (eller en paiform). Hvis du ikke har slipp-lett-belegg på muffinsbrettet, kan det være greit å smøre formen. Skjær vekk 1/4 av deigpølsen og legg til side. Skjær skiver av deigen og press ned i muffinsformen. Dytt deigen utover og oppover slik at hele fordypningen er dekket av deig. Pass på at det ikke blir hull i deigen. Isåfall tar du bare en liten deigklump fra pølsen og "lapper" litt. Fortsett til alle hullene i brettet er dekket med deig.
Legg i fire eplebiter og ha over en spiseskje med vaniljekrem. Skjær tynne skiver av resten av deigen og legg oppå.
Stek nederst i ovnen på 175 grader i 35 - 40 minutter, til paiene er gyllenbrune.
Server med vaniljeis!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFelcV7NDeHBtYU2dSRTc7wejv5Dbl6DbrnMNpzFWpg3-P8NwrDS9fjgBvc3RjNlW9chj3j4CsnLdvKe3wrwDpdFQNQNDDzY0l19p2EuJufix-qpMIJJdEBfrQxYy2Nd1cKkMUKPVCAvU/s640/2015-09-07+18.08.46.jpg)
Tips: Stor pai: Del hvert eple i seksten tynne båter. Kjevl ut 3/4 av deigen mellom to lag med plastfolie. Fjern ene laget med plast og hvelv over paiformen. Fjern resten av folien og dytt deigen godt ned i formen. Pass på at det er deig opp langs kanten hele veien rundt. Legg eplebåtene i paibunnen. De skal ikke ligge oppå hverandre. Fordel vaniljekrem over. Stek nederst i ovnen på 175 grader i 50-60 minutter til paien er gyllenbrun.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar