![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjOjWH7lubutLP0Bm6pzHtljnrek5my44SC3o5dW7qYYSjDmsUk4pHE2mpCO_J7BIWf164ql6Zo7y5Oduf_PbJkctCci5HYIfDlDTfauMXYxWTGiYTBZia_enyOoy1tMz2kR80E1fMYfaE/s640/2015-09-11+17.40.57.jpg)
Hvert år ser jeg skilt rundt omkring i byen om maisplukking på Hoppestad gård. Hvert år tenker jeg at det må vi gjøre, ferske maiskolber MÅ vi ha! Men hvert år går det i glemmeboken. Helt til i år! I strålende sol og deilig temperatur tok jeg med mann, storebror og lillebror og dro til Hoppestad gård for å - endelig - få plukket oss mais!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6ymDnQ_J0mhVXUW0LgyAQ4UVpNEPzwXKYh2E5wwXRWBHIV6hJvJvWd9YuJV4Ky9IV4I64t_xSDxGmw0Qkpo4Pb5dW5GGOYiRvyAGVlCPamTeZm9N4nSDEFgbIR49y5zmrAr1HalWcKhE/s640/2015-09-11+17.27.05.jpg)
Femåringen skjønte ikke helt hva vi skulle og var litt skeptisk. Plukke mais liksom? Går det an? Men vi kom frem, parkerte, snakket med en søt jente i en liten bod med vekt og pengeskrin og fikk utdelt to poser. Og allerede da var han giret og klar!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh-JYhJFaCEw3zDGBS9DcQikRKoH-ezPNYxR3In60PWAFps-zapqCkTvWpnqEji4Oc-gM5fzpqn7pBiNuF6cBXxHGFM5ptXobzshXcld9CnL5-3HVlmCNa2pSVToSniCUi3ktYdAFDHxZ0/s640/2015-09-11+17.34.02.jpg)
Så var det bare å tusle innover i maisåkrene. Tett i tett med maisplanter så langt øyet kunne se. Der fant vi en annen jente som viste oss en rad vi kunne plukke i.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjuLcf7qkkYKhq7QkA0bjwdAooy5Wvfi894vx0yFwDr_wn5LB0RS1iKWzW3STkrd-URZZqa12qloBHhE9XayR2k3A-2iQkt3rDtiRvMUaiggiwV4Kf7WcO2FmP8PmevJpXseXv_fYGmqak/s640/2015-09-11+17.31.08.jpg)
Da var det bare å sette i gang! Kjenne på maisen for å finne akkurat den riktige kolben. Brun, tørr dusk og litt avrundet på toppen er tegn på at maisen er moden.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjyCaQ1_oDcHdBhX-pMJi8S_F_6PLFtjSW6H7lHTi1j9ivCEBO7bIy2_xMveSGeYNZaG2Q4rys1qif2Vbydq1Hn24R7_8kgLOjG0kNYtzM25K9jAJSnkswzUx6cQTq2QQ7x3CI-724sjg/s640/2015-09-11+17.35.42.jpg)
Vi ble etterhvert skikkelig gode på å skrelle maiskolbene. De skulle nemlig veies uten blader.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh2HRzGVGpcgpWXTjIdB0Hs-3tFPoLaN09IHIaS59xC7ADX3HHDIRrYEGJHADxcPOdMGQIIXyyGIiX810GYK0jWz93GVCjo6U45AzQGJ503Gdhmel6AeiXIcmGS6fcTIQuvELDFoO2C2JY/s640/2015-09-11+17.50.49.jpg)
Fornøyd gutt med dagens fangst. Han hadde mest lyst til å spise alle der og da, men klarte å holde seg til middag. 20 maiskolber for en hundrelapp, kan ikke klage på det!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGgqhFNL-7zW0PaDP6LmAzTWzklZSoa1zDLF8s7vlUtTNyJPjpPpYZpmpXY6-ah7phKhi1n_IUdc3RS0IFNjOn1PoG1mwb8Ih3zfrLMb5JUFhFckxWTf4-T2JiZj8ADYdYOkoM1L-YyXI/s640/2015-09-11+18.58.13.jpg)
Det ble enkel, men god middag i dag. Kyllingfilet, ris, saus og kokt maiskolbe (10 minutter i lettsaltet vann) med kryddersmør. "Den beste middagen i livet" i følge femåringen. Middagen var nok ikke den beste i livet, men det var definitivt maisen! Saftig, søt og helt perfekt!
Maiskolber har kort holdbarhet og bør tilberedes og spises så kjapt som mulig etter plukking. Men mais er supert å fryse akkurat som de er og kan helt fint kokes fra fryst tilstand (15 minutter i lettsaltet vann).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar