lørdag 1. august 2015

Pitabrød

Som de fleste andre ting er pitabrød billigere, sunnere og bedre når de er hjemmelaget. Ikke er det så vanskelig heller. Litt tid må du beregne, men det går helt fint å lage mange når du først er i gang og fryse. Perfekt helgeaktivitet! Så er det bare å fylle med de deiligste saker. I går ble det marinert kalkunfilet, salat, agurk, tomat og crème fraîche dressing.


Til 8 pitabrød trenger du:
1/2 pakke gjær (tørr eller fersk)
3 dl lunkent vann
2 ss olje
1 ts salt
1 ts sukker
450-500 gram hvetemel

Rør ut gjæren i vannet. Ha i olje, salt og sukker og bland. Bruk kjøkkenmaskin eller hendene til å blande inn melet. Begynn med 400 gram mel og se hvor mye mer du trenger. Elt godt.

Dekk til med kjøkkenhåndkle eller plastfolie og hev til dobbel størrelse, det tar ca 1 time.

Del deigen i 8 emner og trill hvert emne til en bolle. Legg bollene på to bakepapirkledde stekebrett. Ha et klede over og la dem heve i 15 minutter.

Trykk bollene til runde, flate brød og la dem hvile i 10 minutter mens du varmer opp stekeovnen til 250 grader.

Stek i 8 - 10 minutter, til pitabrødene har blåst seg opp og er gylne.

Avkjøl på rist og fyll med hva du måtte ønske!

Oppskrift fra "Bakeboka" av Sverre Sætre - en bok jeg kan anbefale om du er glad i å bake!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar