![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi0k3DUag7t_f7dvZbrBiLiHaB7f0WssgBxsZ-reLD7J5HyuBlIPOGY9ty2bkvMn9ldznjTiO582D-CbgGOjh00HsFfsq1Arv95Hs6O1z-rhIrvXdP5VLX3W0yqLVzytyC65HZ9tEBwFDQ/s640/2015-08-30+18.31.40.jpg)
Til 3 små brød eller 16 rundstykker trenger du:
1 dl soltørkede tomater, grovhakkede
1 dl revet parmesan
2 ss frisk timian, finhakket (basilikum eller oregano smaker også godt!)
1/2 dl olivenolje
3 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
1 ts salt
1 ts sukker
ca 500 gram hvetemel
Ha tomater, ost og urter i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Hell i olje. Rør ut gjæren i det lunkne vannet og hell det i bollen. (Dersom du bruker tørrgjær blander du den sammen med melet.) Bland sammen mel, sukker og salt. Hell nesten alt det tørre i med resten av ingrediensene og elt godt. Tilsett resten av melblandingen hvis det trengs.
Hev under plast eller et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse, ca 1 time.
Ha deigen på en melet benk og del i tre. Rull til avlange pølser (eller del i 16 og rull til boller hvis du vil lage rundstykker) og legg på et bakepapirkledd bakebrett.
Etterhev i 30 minutter.
Varm ovnen til 225 grader. Pensle brødene med vann og stek midt i ovnen i 15 minutter.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3nVADR7Xr1DpJLF9lGFUAdNXBXGXM719eImBDrI9fTu_u0iVSn03tguUjTRzIIJmJSGfuyLUN62S32CoWt6grk_mdQekJ8tvcwyOUvNc438vvOkXpLFr9YE-A_wSSAdi67k605DM9pYQ/s640/2015-08-30+19.04.30.jpg)
Tips: Strø solsikkekjerner på toppen før steking hvis du vil ha litt crunch.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar