søndag 30. august 2015

Brød med soltørket tomat, parmesan og timian

Man trenger strengt tatt ikke mer enn et godt lag smør på disse, mmm! Perfekt tilbehør til gryter eller supper. Jeg pleier egentlig å bruke denne deigen til å lage rundstykker, men idag ble det 3 av disse avlange brødene. Like godt, men litt mer praktisk form til sandwichene jeg har tenkt å lage til kveldsmat.


Til 3 små brød eller 16 rundstykker trenger du:
1 dl soltørkede tomater, grovhakkede
1 dl revet parmesan
2 ss frisk timian, finhakket (basilikum eller oregano smaker også godt!)
1/2 dl olivenolje
3 dl lunkent vann
1/2 pakke gjær
1 ts salt
1 ts sukker
ca 500 gram hvetemel

Ha tomater, ost og urter i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Hell i olje. Rør ut gjæren i det lunkne vannet og hell det i bollen. (Dersom du bruker tørrgjær blander du den sammen med melet.) Bland sammen mel, sukker og salt. Hell nesten alt det tørre i med resten av ingrediensene og elt godt. Tilsett resten av melblandingen hvis det trengs.

Hev under plast eller et kjøkkenhåndkle til dobbel størrelse, ca 1 time.

Ha deigen på en melet benk og del i tre. Rull til avlange pølser (eller del i 16 og rull til boller hvis du vil lage rundstykker) og legg på et bakepapirkledd bakebrett.

Etterhev i 30 minutter.

Varm ovnen til 225 grader. Pensle brødene med vann og stek midt i ovnen i 15 minutter.


Tips: Strø solsikkekjerner på toppen før steking hvis du vil ha litt crunch.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar