![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi_zDtUpxGj-d1sHKhUOI2Epg4j1xPAQE2SFx5QFRcoS88ETY4jyMEVJCA3BhEDb-UofcSHAiScmZ7qFBJ4zIgDv0IEp1HPAxS4q4UqjJWdCpBWSB7GyGJ5X90lngeGEwaFC-p9iOgR-1o/s640/2015-08-05+16.51.57.jpg)
Til et stort brød (langpanne) trenger du:
6 dl vann
1 dl olivenolje + litt til topping
1/2 pakke gjær (fersk eller tørr)
2 ss honning
1 ss salt
750 gram hvetemel
1 ts maldonsalt
1 ts rosmarin
Varm vannet lunkent og bland med olivenolje. Ha gjæren i en bolle sammen med honning. Hell over vann- og oljeblandingen og rør ut gjæren og honningen. Ha i salt og rør inn hvetemelet. Deigen blir løs, jeg syns jeg får best resultat med løs deig. Hev under plast eller kjøkkenhåndkle i minst 30 minutter, men gjerne opptil 1 time.
Varm ovnen til 225 grader.
Dekk en langpanne med bakepapir. Bruk en slikkepott for å få all deigen ut på langpannen. Ta ca 1 ss olivenolje på hendene og dytt deigen godt ut i alle kantene av langpannen. Til slutt dytter du fingertuppene ned i deigen jevnt over slik at det blir små fordypninger i hele deigen. Dryss over maldonsalt og rosmarin.
Stek foccaciabrødet midt i ovnen i 20-25 minutter til det er gyllent.
Avkjøl litt og server.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiVYCTNOJ8fEMEM5HRMUMI40v0kBj-huRQsiyx3YSGPbDnOjUfE8cFiriC4UTlcZcXzP9SSmofhYQng9dr4CO0drSw0PL9SE41Ofs350cvnocZuqoHp7co9fpF8qPuI1IAqDSdll_S9ijE/s640/2015-08-05+16.50.43.jpg)
Tips: Foccacia kan gjerne lages med andre toppinger enn rosmarin og maldonsalt. Her kommer noen forslag på hva du kan dytte ned i deigen: Oliven delt i to eller i skiver, soltørkede tomater, ferske tomater i skiver, halve cherrytomater, rødløk i tynne skiver eller fetaostbiter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar