lørdag 8. august 2015

Foccacia

Foccacia er uten tvil det jeg baker oftest. Mannen i huset eeelsker det også er det jo utrolig godt til supper, gryter, grillmat eller som sandwich med for eksempel aioli, spekeskinke og rucculasalat. Det at brødet er latterlig enkelt å bake hjelper også!


Til et stort brød (langpanne) trenger du:
6 dl vann
1 dl olivenolje + litt til topping
1/2 pakke gjær (fersk eller tørr)
2 ss honning
1 ss salt
750 gram hvetemel
1 ts maldonsalt
1 ts rosmarin

Varm vannet lunkent og bland med olivenolje. Ha gjæren i en bolle sammen med honning. Hell over vann- og oljeblandingen og rør ut gjæren og honningen. Ha i salt og rør inn hvetemelet. Deigen blir løs, jeg syns jeg får best resultat med løs deig. Hev under plast eller kjøkkenhåndkle i minst 30 minutter, men gjerne opptil 1 time.

Varm ovnen til 225 grader.

Dekk en langpanne med bakepapir. Bruk en slikkepott for å få all deigen ut på langpannen. Ta ca 1 ss olivenolje på hendene og dytt deigen godt ut i alle kantene av langpannen. Til slutt dytter du fingertuppene ned i deigen jevnt over slik at det blir små fordypninger i hele deigen. Dryss over maldonsalt og rosmarin.

Stek foccaciabrødet midt i ovnen i 20-25 minutter til det er gyllent.

Avkjøl litt og server.


Tips: Foccacia kan gjerne lages med andre toppinger enn rosmarin og maldonsalt. Her kommer noen forslag på hva du kan dytte ned i deigen: Oliven delt i to eller i skiver, soltørkede tomater, ferske tomater i skiver, halve cherrytomater, rødløk i tynne skiver eller fetaostbiter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar