![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi94stWAr9LLBPRBQS9hosOQVPZuzp90YCjUE1V9ZDK7z6sxp6Wzku-vSdbH8JPag6LOjHTLTICMqzGb4kRGJIP0i3D1BWIHY0aMPT-J1ypPFrlHL09wZezAOBhyGd1k5F2jnzA7Q6hd94/s640/2015-08-06+09.48.06.jpg)
Til to formkaker trenger du:
225 gram mykt smør
4 dl sukker
revet skall fra 1 sitron
3 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1,5 dl melk
6 dl blåbær
350 gram hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
3,5 dl melis
1,5 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall
1,5 ss melk
1/4 ts vaniljeekstrakt
Varm stekeovnen til 175 grader.
Rør smør, sukker og sitronskall i kjøkkenmaskin eller med mikser til det er hvitt.
Ha i egg, ett om gangen og rør godt mellom hvert.
Bland mel og bakepulver sammen. Ha melblanding og melk vekselsvis i med resten av ingrediensene til alt er blandet sammen. Vend inn blåbærene.
Smør 2 brødformer som tar ca 1,5 liter. Fordel røren i formene og stek nederst i ovnen i 55 - 60 minutter. Sjekk med kakenål eller tannpirker - kaken skal være helt gjennomstekt.
Rør sammen ingrediensene til glasuren og hell over de avkjølte formkakene.
Kakene holder seg godt noen dager på kjøkkenbenken hvis du pakker dem i plast. Kan gjerne fryses, helst uten glasur.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiuXirtNE4TwxyA5m-ODedxSXm9HbOElA7lGg6F8J3xLxcBMqtt485QJVs5b-pN10LbkDLbeAeo9I9BtG0Ko9fFG57yb1YDpyN6CLdN_kBrwJ7JGgmsqogxZCfnUNBJUqwBw6OdjnGUu0Q/s640/2015-08-06+09.47.00.jpg)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar