
Til to formkaker trenger du:
225 gram mykt smør
4 dl sukker
revet skall fra 1 sitron
3 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1,5 dl melk
6 dl blåbær
350 gram hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
3,5 dl melis
1,5 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall
1,5 ss melk
1/4 ts vaniljeekstrakt
Varm stekeovnen til 175 grader.
Rør smør, sukker og sitronskall i kjøkkenmaskin eller med mikser til det er hvitt.
Ha i egg, ett om gangen og rør godt mellom hvert.
Bland mel og bakepulver sammen. Ha melblanding og melk vekselsvis i med resten av ingrediensene til alt er blandet sammen. Vend inn blåbærene.
Smør 2 brødformer som tar ca 1,5 liter. Fordel røren i formene og stek nederst i ovnen i 55 - 60 minutter. Sjekk med kakenål eller tannpirker - kaken skal være helt gjennomstekt.
Rør sammen ingrediensene til glasuren og hell over de avkjølte formkakene.
Kakene holder seg godt noen dager på kjøkkenbenken hvis du pakker dem i plast. Kan gjerne fryses, helst uten glasur.

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar