torsdag 6. august 2015

Formkake med blåbær og sitron

Svigermor kom med fire store bokser selvplukkede blåbær til meg tidligere i uken. Da må matvraket såklart bake! Først ut er denne saftige og deilige formkaken med et hint av sitron. Heldigvis for magemålet kom det to kakeglade gutter (menn?) på besøk som gjerne spiste opp den ene kaken!


Til to formkaker trenger du:
225 gram mykt smør
4 dl sukker
revet skall fra 1 sitron
3 egg
1/2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1,5 dl melk
6 dl blåbær
350 gram hvetemel
2 ts bakepulver
Glasur:
3,5  dl melis
1,5 ss sitronsaft
1 ss revet sitronskall
1,5 ss melk
1/4 ts vaniljeekstrakt

Varm stekeovnen til 175 grader.

Rør smør, sukker og sitronskall i kjøkkenmaskin eller med mikser til det er hvitt.

Ha i egg, ett om gangen og rør godt mellom hvert.

Bland mel og bakepulver sammen. Ha melblanding og melk vekselsvis i med resten av ingrediensene til alt er blandet sammen. Vend inn blåbærene.

Smør 2 brødformer som tar ca 1,5 liter. Fordel røren i formene og stek nederst i ovnen i 55 - 60 minutter. Sjekk med kakenål eller tannpirker - kaken skal være helt gjennomstekt.

Rør sammen ingrediensene til glasuren og hell over de avkjølte formkakene.

Kakene holder seg godt noen dager på kjøkkenbenken hvis du pakker dem i plast. Kan gjerne fryses, helst uten glasur.

Oversatt variant av denne oppskriften.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar