
Til en langpannekake trenger du:
Kake:
500 gram hvetemel
5 dl sukker
300 gram mykt smør (se tips)
2 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
6 dl kefir
4 egg
2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
4 dl nesquickpulver
Glasur:
1 dl nesquickpulver
5 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1/2 dl melk (eller sterk kaffe hvis du vil lage kaken litt mer voksen)
75 gram smør
Varm stekeovnen til 175 grader.
Ha alle ingrediensene til kaken i en kjøkkenmaskin eller stor bolle og rør i 5 minutter.
Ha bakepapir i en langpanne og hell i kakerøren. Stek nederst i ovnen i 40 minutter. Kaken skal være helt gjennomstekt, sjekk med en kakenål eller tannpirker.
Avkjøl kaken.
Til glasuren har du alle ingrediensene i en kjele og smelter over lav-middels varme. Bre utover avkjølt kake. Pynt gjerne med kakestrøssel!

Tips 1: Hvis du har glemt å sette smør på benken for å romtempereres, er det bare å myke det i mikroen! 10 sekunder per 100 gram fungerer bra i min mikro.
Tips 2: Kaken kan gjerne fryses, helst uten glasur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar