![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEie_twCWlC0qR8yTnLEy1V_1QtIlBl0Sxh74Xcp9py2vkE9ONTO6xc4XSTMSDy1Eb3eI15f1Jhy-YNPBWMbGRbRtF3Hf9aFWC2Xu50SwFjHOYDwzofImYeCBz-BcV2XRJUHAR-MBCxodF8/s640/2015-08-02+18.02.37.jpg)
Til en langpannekake trenger du:
Kake:
500 gram hvetemel
5 dl sukker
300 gram mykt smør (se tips)
2 ts natron
1 ts salt
1 ts bakepulver
6 dl kefir
4 egg
2 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
4 dl nesquickpulver
Glasur:
1 dl nesquickpulver
5 dl melis
1 ts vaniljeekstrakt (eller vaniljesukker)
1/2 dl melk (eller sterk kaffe hvis du vil lage kaken litt mer voksen)
75 gram smør
Varm stekeovnen til 175 grader.
Ha alle ingrediensene til kaken i en kjøkkenmaskin eller stor bolle og rør i 5 minutter.
Ha bakepapir i en langpanne og hell i kakerøren. Stek nederst i ovnen i 40 minutter. Kaken skal være helt gjennomstekt, sjekk med en kakenål eller tannpirker.
Avkjøl kaken.
Til glasuren har du alle ingrediensene i en kjele og smelter over lav-middels varme. Bre utover avkjølt kake. Pynt gjerne med kakestrøssel!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj0s6FqPhguZVlE-z8USgl6Y4THuiuk1yUPDcE1GGTiYF-kFDrTU7rAmiYVtq7n3GxJ2oao9XXH2tkiTqgkGnaP52XtZWc3ZUracqZvWhY_9b5ehq_MEMY00JPIc6z_jAHFqU8cOXBp91g/s640/2015-08-02+17.57.43.jpg)
Tips 1: Hvis du har glemt å sette smør på benken for å romtempereres, er det bare å myke det i mikroen! 10 sekunder per 100 gram fungerer bra i min mikro.
Tips 2: Kaken kan gjerne fryses, helst uten glasur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar