![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjYLGlgnfcj1v-NI8492TrY_QH1ezgXCsaes-2VaG4PB9qQYl2PltFx6TCK2LYa38-9Hr1i2THz-wZrmOFFCRxs6SYdDmkFVjCt8GDt4N4kTs4ibZaLgpIEWql0dWeR-_Xfi0MqJ9qxV1M/s640/2015-08-25+16.17.45.jpg)
Til 15 boller trenger du:
Boller:
50 gram smør
2,5 dl melk
1/2 pk gjær
50 gram sukker
375 gram hvetemel
Fyll:
25 gram smør
225 gram frosne blåbær
50 gram sukker
1 ts maisenna
Glasur:
2 dl melis
skall av 1 sitron
saften av 1/2 sitron
Bland blåbær, sukker og maisenna sammen i en bolle. La det stå på benken. Blåbærene vil tine og saften fra blåbærene, sukker og maisenna vil blande seg sammen til en deilig røre!
Smelt smøret og ha i melken. Varm til lunkent. Ha gjæren i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Hell over væsken og rør ut gjæren. Rør inn sukker. Ha i nesten alt hvetemelet og bland godt. Tilsett resten av melet om nødvendig. Elt godt.
Hev i 30 minutter.
Ha deigen på melet benk. Kjevl den ut til et rektangel på ca 50x30 cm. Smelt smøret og pensle det godt utover deigen. Rør i blåbærfyllet og fordel det utover deigen. Rull deigen stramt sammen fra ene langsiden. Skjær rulladen i 15 skiver. Smør en rund form som måler omtrent 30 cm i diameter. Jeg brukte en paiform. Fordel snurrene i formen.
Etterhev i 30 minutter.
Varm ovnen til 200 grader. Pensle bollene med litt melk og stek midt i ovnen i 20 minutter til bollene er gylne.
Avkjøl til bollene er lunkne.
Bland sammen ingrediensene til glasuren og ha over lunkne blåbærsnurrer og server!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgdzeJcJIKxMFs0VAbUwL7EP6W353kmqnCqNpewRVHCjRZqi94m8x9_mGpNMwQH0grqbzG6vc4Ih0q9NAcEmNt-iffpSPWlewwOc1YTFWf4lNcHhu9V5O4WfDn7csNkeoFUru8ex5jvlAc/s640/2015-08-25+16.19.24.jpg)
Tips 1: Glasuren er veldig syrlig så hvis du ikke er like glad i sitron som meg, så kan du godt erstatte halvparten (eller all) sitronsaften med vann.
Tips 2: Blåbærsnurrene kan godt fryses, helst uten glasur.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar