fredag 28. august 2015

Blåbærsnurrer med sitronglasur

Oh my! *tørker blåbær og glasur fra munnvikene* Disse må du lage! Snurrer med blåbær og melisglasur med sitron. Det er noe magisk som skjer når blåbær og sitron møtes. Og i en bolle - det kan ikke bli annet enn fantastisk! Perfekt start på helgen!


Til 15 boller trenger du:
Boller:
50 gram smør
2,5 dl melk
1/2 pk gjær
50 gram sukker
375 gram hvetemel
Fyll:
25 gram smør
225 gram frosne blåbær
50 gram sukker
1 ts maisenna
Glasur:
2 dl melis
skall av 1 sitron
saften av 1/2 sitron

Bland blåbær, sukker og maisenna sammen i en bolle. La det stå på benken. Blåbærene vil tine og saften fra blåbærene, sukker og maisenna vil blande seg sammen til en deilig røre!

Smelt smøret og ha i melken. Varm til lunkent. Ha gjæren i en bakebolle eller kjøkkenmaskin. Hell over væsken og rør ut gjæren. Rør inn sukker. Ha i nesten alt hvetemelet og bland godt. Tilsett resten av melet om nødvendig. Elt godt.

Hev i 30 minutter.

Ha deigen på melet benk. Kjevl den ut til et rektangel på ca 50x30 cm. Smelt smøret og pensle det godt utover deigen. Rør i blåbærfyllet og fordel det utover deigen. Rull deigen stramt sammen fra ene langsiden. Skjær rulladen i 15 skiver. Smør en rund form som måler omtrent 30 cm i diameter. Jeg brukte en paiform. Fordel snurrene i formen.

Etterhev i 30 minutter.

Varm ovnen til 200 grader. Pensle bollene med litt melk og stek midt i ovnen i 20 minutter til bollene er gylne.

Avkjøl til bollene er lunkne.

Bland sammen ingrediensene til glasuren og ha over lunkne blåbærsnurrer og server!


Tips 1: Glasuren er veldig syrlig så hvis du ikke er like glad i sitron som meg, så kan du godt erstatte halvparten (eller all) sitronsaften med vann.

Tips 2: Blåbærsnurrene kan godt fryses, helst uten glasur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar