onsdag 5. august 2015

Pasta e fagioli

Mens jeg venter på årets ferietur (som går til Italia!), tyvstarter vi litt på de italienske smakene. Der nede satser jeg på at det blir mer gelato og mindre gryterett! Men noe må vi jo ha å varme oss på i høstmåneden august. Nei, vent... Høstmåned??


Til 4 trenger du:
2 dl makaroni
200 gram kjøttdeig
1 hvitløksfedd, finhakket
1 liten løk, finhakket
1 gulrot, i terninger
1 selleristilk, i terninger
5 dl vann
1 kjøttbuljongterning
1 boks hakkede tomater
1 ts oregano
1 ts timian
1 boks røde bønner, skylt godt
salt, pepper og olivenolje

Kok makaroni etter anvisning på pakken. Sett til side.

Varm opp en gryte og ha i litt olje. Stek kjøttdeig. Ha i løk, hvitløk, gulrot og selleristilk. La det surre på middels varme til grønnsakene er myke.

Ha i vann, buljongterning, hakkede tomater, oregano og timian. Kok opp og la det småkoke i 30 minutter. Ha i makaroni og bønner det siste minuttet. Smak til med salt og pepper.

Server med godt brød eller nystekte rundstykker hvis du vil slå på stortrommen.


Tips: Hvis du heller vil ha suppe, tilsetter du mer vann. Husk å smake til med krydder slik at smaken ikke blir utvannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar