torsdag 23. juli 2015

Tandoorilaks med couscous og tzatziki

Dette er en av mine favorittoppskrifter med laks! Laksen tåler godt litt sterke krydder og sammen med kjølende tzatziki og syrlig couscous blir det en helt perfekt kombinasjon. Enkelt og kjapt er det også!


Til fire trenger du:
Laks:
4 laksefileter a 125 gram
2 ss tandoori masala krydder (jeg har et glass fra Hindu)
olje
Couscous:
2 dl couscous
1 sitron, saften
salt og pepper
Tzatziki:
1 agurk
1 hvitløksfedd
3 dl gresk eller tyrkisk yoghurt
salt og pepper
sitronsaft

Varm stekeovnen til 200 grader. Sett en kjele med ca 5 dl vann til koking.

Skrell agurken og rasp den på den grove siden av rivjernet. Legg agurken i en sikt/dørslag og klem ut så mye vann du klarer. La den stå og renne av seg mens du lager resten av middagen.

Vend laksefiletene i tandoorikrydderet. Dersom det er barn som skal spise så tilpass etter hva du vet barnet liker. 5-åringen til samboeren min elsker denne laksen og spiser den like sterk som oss voksne. Smør en ildfast form med nøytral olje og legg i fisken. Stek midt i ovnen i ca 15 minutter.

Denne måten å lage couscous på har jeg lært av Jamie Oliver. Den gir litt mer smak enn fremgangsmåten som står på pakken. Hell couscousen i en bolle (gjerne en du har lokk til). Klem over sitronsaft og dryss på en klype salt og pepper. Hell over kokende vann til det dekker couscousen. Rør og dekk til med lokk eller plastfolie. La stå i minst 10 minutter.

Når laksen nærmer seg ferdig stekt og couscousen ferdig trekt, tar du yoghurten i en passe stor bolle og har i agurken. Mos hvitløken i en hvitløkpresse (eller finhakk) og ha den også i. Rør godt. Tilsett salt, pepper og sitronsaft etter smak.

Rør couscousen luftig med en gaffel.

Server! Savner du noe grønt, så er det ingenting i veien for å servere salat ved siden av.

5 kommentarer: