onsdag 15. juli 2015

Kyllinglår med piri-piri-saus

Kyllinglår er sterkt undervurdert. Ikke bare smaker de mer, de er saftigere og billigere enn kyllingbryst og det skal godt gjøres å få tørre kyllinglår. Her får de selskap av paprika, timian og en spicy saus.



Til 4 trenger du:
4 kyllinglår med skinn og bein
olivenolje
salt og pepper
1 gul paprika
1 rød paprika
frisk timian
1 potte basilikum
1/2 rødløk
2 hvitløksfedd
1 chili
1 ss paprikapulver
1 sitron
1 ss worcestershiresaus
2 ss hvitvinseddik
1/2 dl vann

Tilbehør: ris, couscous eller båtpoteter og gjerne blandet salat.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær et par snitt i skinnet på hvert kyllinglår, ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek lårene på middels til sterk varme i en stekepanne på begge sider. Kyllinglår med dvaskt skinn er ikke særlig godt, så poenget her er å få skinnet sprøtt. Det tar litt tid, ikke gi deg før skinnet er deilig gyllent som på bildet over.

I mellomtiden lager du sausen: Skrell og grovhakk rødløk og hvitløk og ha i en blender. Fjern stilken fra chilien og putt den i blenderen sammen med paprikapulver, skall av sitronen og saften av halve, hvitvinseddik, worcestershiresaus, basilikum, en klype salt og pepper og vann. Kjør glatt.

Skjær paprikaene i strimler og ha dem i stekepannen med kyllinglårene. La dem få farge på begge sider.

Hell sausen i en ildfast form og legg kyllinglår og paprika oppå. Dryss over timian og stek i 20 minutter.

Server med ønsket tilbehør.

Oppskrift fra Jamie Olivers "Jamie på 30 minutter."

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar