Syrlige og søte sitronkjeks passer veldig bra på en regnværsdag i sommerferien. En bitteliten bit av sommer i et ellers trist og grått sommer-Norge! Disse kjeksene er sprø i kantene og myke i midten. Skal si de forsvant fort!
Til 24 kjeks trenger du:
100 gram mykt smør
2 dl sukker
1/2 ts vaniljeekstrakt (eventuelt vaniljesukker)
1 egg
1 ts revet sitronskall
1 ss sitronsaft
1/2 ts bakepulver
200 gram hvetemel
1/2 dl melis
Rør smør og sukker luftig. Ha i egg, vaniljeekstrakt, sitronskall og sitronsaft og bland godt. Ha i mel og bakepulver og rør til det er akkurat blandet sammen.
Hell melis på en tallerken. Ta en spiseskje deig og trill til en kule. Rull i melis og sett på bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av deigen.
Stek midt i ovnen på 175 grader i 12 minutter - til bunnen av kjeksene er gylne.
Avkjøl litt, flytt til rist og avkjøl helt. Hvis du vil pynte litt kan du drysse litt melis over før servering.
Tips 1: For å lett drysse melis over kan du bruke en tesil.
Tips 2: Jeg bruker en måleskje (1 ss) til å ta ut deig med. Slik får jeg lik mengde deig til hver kjeks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar