søndag 19. juli 2015

Brownie-ostekake

Hva skjer hvis man slår sammen to slag fantastiske kaker? Det kan jo ikke bli noe annet enn nydelig! Denne kaken er akkurat det - hvis du liker brownies og ostekake da... Mektig, sjokoladete brownie med myk ostekaketopping og biter av brownie oppå der igjen. Sommerkroppen 2015 gikk i vasken der ja!


Du trenger:
Brownie:
250 gram romtemperert smør
420 gram sukker
2 egg
380 gram hvetemel
60 gram kakaopulver
1 ts natron
Ostetopping:
80 gram hvit sjokolade
300 gram kremost
60 gram melis
1 egg

Rør smør og sukker hvitt i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Ha i ett og ett egg, rør godt mellom hvert egg.

Bland sammen det tørre og ha det i resten av kakerøren. Deigen blir ganske fast, så det kan være like greit å blande sammen med rene hender.

Finn en form som måler ca 25x30 cm og kle den med bakepapir. Press 3/4 av kakedeigen ned i formen og sett kjølig i 20 minutter. Legg resten av deigen i kjøleskapet i plastfolie.

Varm ovnen til 170 grader og stek kakebunnen midt i ovnen i 20 minutter. Avkjøl før du har på toppingen.

Smelt sjokoladen i en glassbolle over en kjele med rykende varmt vann. Hvit sjokolade blir fort brent, så vannet bør ikke koke. Bland kremost og melis glatt med håndmikser eller kjøkkenmaskin, tilsett egget og bland godt. Rør inn sjokoladen.

Smør toppingen over browniebunnen. Ta resten av kakedeigen og riv av biter som du fordeler over toppingen. Stek i 25 minutter. La kaken hvile litt før du lar kaken avkjøles i kjøleskapet i noen timer.

Skjær i firkanter før servering. Jeg syns kaken smaker best kald.

Oppskrift fra Hummingbird bakerys "Kakedager"

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar