Jeg kunne levd på pasta! Pasta og saus, trenger ikke mer. Kanskje en suppe av og til. Og kake. Godt brød! Varmende gryte... Ok, matvraket i meg tar over. Litt av alt, tror jeg vi sier. Men denne pastaen er god. Mannen i huset var ikke særlig begeistret, men det var jeg! Kanskje det er en jente-rett? Kremet saus med ost, scampi, sopp og pasta kan ikke bli feil i min munn ihvertfall!
Til to porsjoner trenger du:
200 gram rå scampi, skrelt og renset
100 gram sjaminjong eller aromasopp, i tynne skiver
1 hvitløksfedd, finhakket
1,5 dl fløte
1 dl revet parmesan
1 dl revet mozzarella
1 ts tørket basilikum
1/2 ts paprikapulver
1/2 ts chiliflak
1/2 ts salt
150 gram linguine (spaghetti eller tagliatelle kan brukes i stedet)
Hvis du ikke er vant til å bruke scampi, kan du sjekke her for å se hvordan man skreller og renser dem.
Kok pasta etter anvisning på pakken. Ta vare på litt av kokevannet.
Stek scampiene i litt olje i 1 minutt på hver side sammen med hvitløk over middels varme. Dryss over basilikum, paprika, chiliflak og salt, rør og sett til side.
Stek soppen i samme stekepanne til den er brun og myk. Ha på litt salt. Hell over fløte og ha i ost. Varm opp og rør til osten er smeltet. Ha den ferdigkokte pastaen og scampiene i sausen. Smak til med mer basilikum, paprika, chiliflak og salt. Hvis sausen er for tykk, blander du i litt av kokevannet fra pastaen til ønsket konsistens.
Server med godt brød. Hva med dette brytebrødet?
Oversatt variant av denne oppskriften.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar