torsdag 1. oktober 2015

Maissuppe med chorizo

Fryseren er fremdeles full av mais etter maisplukkingen i september, så jeg fant ut at det var på høy tid å finne noen oppskrifter for å få brukt opp litt av lageret. Denne suppen har jeg laget to ganger på under en uke, og det sier litt! På mandag ble det en glatt variant og idag lot jeg den være klumpete.


Til fire trenger du:
1 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, finhakket
4 kokte maiskolber, kornene skjært av
6 dl kyllingbuljong
3 dl fløte
1 dl melk
saften av 1/2 - 1 lime
salt og pepper
Topping:
50 g chorizo, ferdigskivet
2 vårløk, i tynne ringer
koriander

Stek løken myk i smør eller olje i en gryte. Ha i hvitløk, chili og maiskorn. La det surre noen minutter.

Hell på kraft, fløte og melk og kok opp. Skru ned og la det småkoke i 10 minutter.

Fordel chorizoskivene på et stekebrett og stek til sprø på 200 grader midt i ovnen.

Hvis du ønsker glatt suppe, kan du ha den i blender eller mose den med stavmikser.

Smak til med salt, pepper og limesaft.

Server suppen med vårløk, koriander og sprøstekt chorizo.


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar