
Til fire trenger du:
1 løk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, finhakket
4 kokte maiskolber, kornene skjært av
6 dl kyllingbuljong
3 dl fløte
1 dl melk
saften av 1/2 - 1 lime
salt og pepper
Topping:
50 g chorizo, ferdigskivet
2 vårløk, i tynne ringer
koriander
Stek løken myk i smør eller olje i en gryte. Ha i hvitløk, chili og maiskorn. La det surre noen minutter.
Hell på kraft, fløte og melk og kok opp. Skru ned og la det småkoke i 10 minutter.
Fordel chorizoskivene på et stekebrett og stek til sprø på 200 grader midt i ovnen.
Hvis du ønsker glatt suppe, kan du ha den i blender eller mose den med stavmikser.
Smak til med salt, pepper og limesaft.
Server suppen med vårløk, koriander og sprøstekt chorizo.

Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar