søndag 1. november 2015

Bolognesesaus

Smakfull bolognesesaus som har kokt i en god time, med bacon, basilikum og masse grønnsaker! Denne oppskriften er svær! Men kjøttsausen kan brukes til så mangt og kan gjerne fryses. Spis sausen som den er til pasta eller bruk den i lasagne, hyrdepai, moussaka, som pizzafyll eller du kan tilsette mer kraft og lage bolognesesuppe.


Til 6 trenger du:
100 gram bacon, i små biter
2 ss tørket oregano
2 løk, finhakket
2 gulrøtter, finhakket eller revet
2 hvitløksfedd, finhakket eller most
2 selleristilker, finhakket
2 bokser hakkede tomater
1 kjøttbuljongterning
4 dl vann
400 gram kjøttdeig (gjerne en blanding mellom storfe og svin)
50 gram revet parmesan
liten bunt basilikum, finhakket
salt og pepper
kokt pasta

Stek bacon sammen med tørket oregano på middels varme i en stor stekepanne eller gryte til baconet får farge. Tilsett grønnsakene og stek videre til grønnsakene er møre. Ha i hakkede tomater, vann og buljongterning. Smuldre i kjøttdeigen og bland godt. Kok opp, skru ned varmen og la sausen småkoke i 1 time.

Rør innimellom og tilsett mer vann dersom sausen blir for tørr.

Etter en times småkoking, har du i ost og basilikum. Smak til med salt og pepper. Server sammen med pasta, ekstra parmesan og godt brød.


Oppskriften er fra Jamie Oliver.

1 kommentar:

  1. Fantastisk bolognesesaus! Men, nå har jeg spist det og sjokoladekake i 9 måneder, så det hadde vært topp med en ny oppskrift eller to!

    SvarSlett