tirsdag 13. oktober 2015

Kyllinggryte med kokos, koriander og lime

En kjapp og enkel kyllinggryte med asiatiske smaker. Jeg får aldri nok av slike kyllingretter som man bare kan trylle frem på en halvtimes tid, men som likevel gir mye smak. Ingredienslisten ser kanskje litt lang ut, men mye av det er krydder.


Til fire trenger du:
1 løk, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 chili, finhakket
skall fra 1 lime
1 ts spisskummen (cumin)
2 ts malt koriander
1 ts salt
2 ts karripulver
1/2 ts kayennepepper
2 ss soyasaus
1 boks (400 ml) kokosmelk (ikke lett)
4 kyllingfileter, strimlet
til servering:
frisk koriander
lime i båter
ris til fire

Stek løken myk i litt olje i en gryte. Ha i hvitløk, chili og alle krydderne. La det surre et par minutter.

Hell på kokosmelk og soyasaus. Rør godt. Ha i kyllingen.

Kok opp og la det småkoke i 15-20 minutter til kyllingen er gjennomkokt.

Server med koriander som topping, ris ved siden av og la hver og en smake til med saft fra limebåtene. Nanbrød hadde vært supert ved siden av, men det hadde vi ikke idag...


Håper det smaker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar